Fantacolor Junior Basic de la Quercetti

Când băiețelul meu a împlinit 2 ani, acest joc educativ era o adevărată modă printre prietenii lui. Am hotărât să-l achiziționez și eu. Într-adevăr, a fost o decizie bună.

quercetti.jpgJocul conține:

  • o tăbliță transparentă;
  • 16 planșe (desenele de pe planșă folosesc aceleași culori ca și piesele);
  • 48 de piese colorate (verzi, albastre, roșii, galbene).

Cum ne jucăm? Fixăm o planșă sub plăcută și, pe deasupra, introducem piesele. De exemplu: piesele roșii în zona desenată cu rosu, cele galbene în zona desenata cu galben etc. Pentru a-i testa atenția, de multe ori introduceam greșit piesele (galbene în locul unde trebuiau introduse cele roșii, albastre în locul celor verzi) sau mă prefăceam neștiutoare pentru ca el "să mă ajute" să le introduc corect. Planșele conțin desene plăcute și familiare copiilor de 2 ani: o casă, un vapor, o fetiță, un dinozaur etc.

quercetti.JPGBăiețelul meu renunța deseori la planșe și crea el propriile mozaicuri, deci o buna modalitate să-și dezvolte imaginația. Îi plăcea să facă pătrate sau triunghiuri folosind piese de aceeași culoare. Alteori grupa toate piesele pe tabla pe culori sau crea linii folosind diverse culori (una roșie, una albastră, una verde, una galbenă).
Dacă pâna la 2 ani copilul nu a învățat culorile, acest joc este binevenit pentru a-l ajuta.

Am remarcat că jocul este conceput, de asemenea, pentru a ajuta la dezvoltarea coordonării dintre ochi și mână, precum și la dezvoltarea atenției. Piesele sunt mari și ușor de manevrat.

Fetița mea a descoperit și ea, la 1 an, acest joc. La început, îi plăcea să scoată piesele de pe tăbliță. Acum, la 1 an și 4 luni, îi place să le fixeze pe tăbliță. Încă nu cunoaște culorile, iar modul în care le dispune pe tăbliță este diferit de fiecare data.

2 responses to "Fantacolor Junior Basic de la Quercetti"

  1. Jocurile marcii Quercetti le-as include in categoria celor care dezvolta motricitatea fina manuala la copiii mai mici. Au piese bine finisate, care se imbina usor si satisfactia obtinuta e aproape mereu prezenta. Pregatesc terenul pentru jocuri de construit mai complexe.

  2. Si lui Mihai i-a placut la inceput jocul. Asta se intampla cand avea vreo doi ani. Apoi, dupa cateva luni, mi-a spus ca nu se mai joaca cu el pentru ca este incomplet. In mintea lui, jocul are lipsa piesele albe/incolore. Adica nu intelege de ce nu poate sa realizeze si fundalul imaginii. Am pus jocul deoparte, momentan.

Leave a Reply

Mail will not be published